Facebook

Jag har skaffat facebook. Anledning? Jag har hört att det har pratats om en viss persons bilder som jag var tvungen att kolla in. Grejen är den (som marre alltid säger) att jag fattar ingenting av facebook. Synd! Är facebook ett sådant sammanhang man vill synas i Emilia? Haha

Äntligen!

Jag måste bara skriva lite om min lättnad att Johan åkte ur IDOL igår. Jag hade med det på mitt jättelånga inlägg som försvann så jag får väll skriva det igen. Okej att man får tycka att han är bra fast han sjunger som en kratta och okej att man kan tycka att han är snygg fast han ser ut som en tjej. Men varför måste man skrika allt vad man har så fort man ser honom? Jag skämdes ögona ur mig för den tjejen som var helt hysterisk. Hur kan hon ens höra vad han sjunger? Det är nog därför de skriker så, för att han sjunger så falskt! Tack gode gud för att han är ute!

Livet är en dans

Idag dansade vi med fotbollen och då kan man ju gissa hur det gick. Ca tio osmidiga och stela på Friskis och svettis som ska lära sig en dans. Dans är inte min grej, verligen inte. Det hela började ju inte bra med att Linnea N sitter och säger till mig i bilen att hon är dålig men att jag är pinsamt dålig. Jag, Frida, Linnea och Rebeca övade lite igår men det hjälpte fan inte. Att göra saker med armar och ben samtidigt fungerar inte i min kropp. Det var jättekul i alla fall och jag hoppas att vi gör om det. Det kan nog vara bra att öva lite mer innan då.

I bilen hem sa Linnea att jag inte var så dålig ändå så det var ju skönt för mej!

50-lista

Blondinbella har en 50-lista såg jag och då måste jag också ha det!

  1. Jag brukar aldrig göra listor
  2. Jag kan inte säga något som jag är bra på
  3. Jag har varit i Asien tre gånger
  4. Jag gillar spenat
  5. Jag är jätte seg  på att smsa
  6. Jag har flyttat två gånger i mitt liv
  7. Jag har svårt att ta kontakt med okända människor
  8. Jag var tjock när jag var liten
  9. När jag var liten vill jag jobba på Liseberg när jag blir stor
  10. Jag är sjukt lättroad, jag kan skratta för att andra gör det även om jag inte vet vad det handlar om.
  11. Jag äter inte fisk
  12. Jag kan verkligen inte dansa
  13. Jag har haft bildtarmsinflammation, alltså har jag ingen blindtarm kvar
  14. Jag är dålig på att trösta
  15. När jag var mindre hade jag jätte dåligt självförtroende
  16. Jag har svårt med grammatik i alla språk, därför att jag ganska dålig på språk
  17. När jag väljer yrke spelar lönen nästan ingen roll bara jag är nöjd med jobbet
  18. Jag är en ledartyp och har därför svårt när andra vill bestämma
  19. Jag är skitsur på morgonen
  20. Jag hatar folk som tror att de är bättre än alla andra
  21. Om jag ska bli mamma vill jag bli en ung mamma
  22. Jag går media men är jätte dålig på media ämnena 
  23. Jag river jämt av mina naglar när jag blir nervös
  24. Jag är rädd för att dö ensam
  25. Jag har permanentat mitt hår två gånger och jag såg ut som en pudel
  26. Jag tycker det är rätt är homosexuella ska få adoptera
  27. Jag tycker en av de viktigaste frågorna idag är hur vi ska få jämställdhet i samhället 
  28. Min dröm är egentligen att bli politiker och få vara med att förändra Sverige
  29. Jag skulle någon gång i mitt liv vilja resa jorden runt
  30. Jag har haft svart och rosa hår (det var inte så lyckat)
  31. Jag bryr mig inte så mycket om mitt utseende, jag är som jag är och det går inte att göra så mycket åt
  32. Jag kan vara väldigt barnslig
  33. Jag är antingen svart eller vit
  34. Jag var nog ganska bråkig i högstadiet
  35. Jag gillar rosa men ogillar att tjejer ska ha rosa och killar blått
  36. Jag är ingen djurvän direkt för alla djur jag har haft har bara dött i förtid
  37. Vissa i min klass som jag trodde jag jätte konstiga visade sig vara snälla människor, det blev en chock
  38. Jag lever ganska mycket efter den mall som man ska göra men jag vill inte göra det
  39. Jag har ofta mycket svårare att prata med killar än tjejer
  40. Jag är inte troende
  41.  I mellanstadiet var jag rädd för en lärare jag hade i engelska och jag brukar skylla på att det är därför jag är dålig på engelska idag.
  42. Jag är väldigt lat
  43. Jag avundas dem som har en egen stil
  44. Jag har badat med elefanter, det var en väldigt sträv men trevlig upplevelse
  45. Jag vill göra ett avtryck efter mig
  46. Jag är rädd för spindlar men kan inte förstå andra som är rädda för saker jag inte är rädd för
  47. Jag gillar att göra tvärtemot vad min mamma säger, trotsåldern lite för sent
  48. Jag älskar att läsa för då kan jag koncentrera sig på deras problem istället för mina egna
  49. Jag älskar kultur
  50. Jag trodde aldrig att jag skulle klara att göra hela listan

Diskriminering

Igår klockan 01:00 skrev jag det längsta inlägg jag någonsin har skrivit och kommer att skriva. Jag hade fått med Nyléns pizzahistoria i maten på Nisse + gymmet + kvällen med Linnea, Frida och Rebeca. Vad händer? Jo allt förvinner och jag blir ledsen!

Jag måste dra pizza historien kort för den är så rolig. Alla detalijer om Linneas ögon fanns med i den andra berättelsen men ni får tanka er dem!

Pizza i skolan i torsdags. Blev över lite pizza som serverades igår. Barnen blev glada. Nylén blev gladast av alla. Hennes ögon lyser av glädje och hon springen till kön och vi efter. Det är slagsmål om de sista pizzabitarna och folk ser ut som lejon som inte har fått någon mat. Gjädjen i ögonen slocknar när pizzan tar slut i plåten. Plötsligt som från ingenstans kommer en mattant med den sista pizzan. Linnea N springer och ställer sig först i kön och gör lite roliga läten som bara hon kan. Mattanten ser på Linnea och tänker att hon är inte så stor och skär upp en liten bit till henne. Linnea ser undrande på mattanten.
- Jag vill ha en stor bit, säger hon irriterat och roffar åt sig biten som ligger bakom den lilla biten och springer iväg. Mattanten som ser mint sagt förvånad ut bryter ut i skratt. Det gör vi andra också.   

Det jag vill säga med detta var att det var diskriminerande att hon tyckte att killarna skulle få stora bitar och tjejerna små. Samhällsproblem!

.

Jag måste börja med att blogga varje dag nu igen! Eftersom jag brukar vara ganska trött på fredagkvällar efter gymmet så är det lika bra att jag får det överstökat nu! För er som undrar vad jag gör hemma så var jag sjuk lite på morgonen. Nej, jag skolkade inte hade lite ont i vänstra sidan av magen och vem går till skolan då lixom? När jag insåg detta burrade jag in mig i mitt täcke igen och sov bort hela min engelska lektion. Detta skall inte göras om någon mer gång för sedan fick jag jätte dåligt samvete för att jag hade faktiskt kunnat gått.

Aja nu ska jag snart till Nisse på fredagsfika. Sedan blir det ännu mera fika på textrasten, känner nog starkt för en bulle idag. Sedan blir det gym med Nylen för att få av sig de extrakilo man har dragit på sig under dagen, haha. Ikväll blir det nog IDOL fast jag hatar det, måste se ändå!

Pinsamt!

Antagligen är det väldigt tveksamt och jag och Emilia får ha kvar lösenordet till hemsidan efter det jag har gjort. Höjden  av pinsamhet! Jag skickade fel text till Klas (musikläraren på paradiskolans man) och det var jätte pinsamt. Han kom till oss och satt det var lite fel i texten som han rättade. Inte konstigt när jag skickade det första utkastet till honom som jag absolut inte var klar med. Nu är det nog bara att glömma allt som har med skoltidning att göra!

Jag vill bara vara en struts just nu och stoppa huvudet i sanden!

.

Igår var det mässa och det var skoj! Asså seriöst nu har jag gjort det igen, skrivit mässa för 311:e gången. Det tycks inte gå in i mitt huvud att det heter öppet hus. Vi är på MÅG, det är ett hus, vi har öppna dörrar och folk får komma dit och äta skumma tomtar, alltså öppet hus. Ingen jävla mässa! ÖPPET HUS var det igår och det var skoj. Vi raggade inte så många nior men vi har fått dit medias nästa stolthet, Emilia och Louises kompis Cornelia. Jag tror media kommer må bra av att få henne dit!

Idag har jag och Emilia vart på FN rollspel och det var nog det bästa vi har gjort idag! Kunde blivit ännu bättreom vi hade gått med i SSU men det får bli någon annan dag. Vi har hälsat på kommunalrådet Gert-Inge i hand också ! Herregud vilken händelserik dag!


I LOVE MEDIA!

Idag har det vart en helt vanlig dag i Hanna Schötts liv. Jag går upp, åker till skolan, har rörlig bild, lunch, håltimma med kortspel, har vanlig historia och vanlig naturkunskap. Sedan var det mänskilig historia som inte är helt vanligt. Ganska kul var det i alla fall. Sedan skulle jag hem och pluggat matte men det blev promenad istället. Gud vad intressant!

Dagens samhällsproblem är de mediala samhälle vi lever i. Detta kan tyckas konstigt att jag säger detta som går media men jag tycker inte det är media som är problemet utan att det tar över våra liv. Anledningen till att jag tar upp detta idag är att jag skrev detta i min historiauppsats. Jag jämförde det samhälle vi lever i med dagens U-länder och jag tycker det samhället vi lever i inte alltid är bättre än deras. Ett samhälle där media inte har kontrollen över människornas liv kan kännas tryggt och familiärt. Trots det älskar jag media och skulle inte klara mig utan det men man kan ibland tänka på att det inte bör ta över våra liv.

Imorgon är det öppet hus och jag är grymt taggad. Det kommer bli bäst! I love media!

Punkt

Som ni kanske har märkt så har jag slutat med samhällsproblem. Jag har tänkt att bara ha samhällsproblem när jag verkligen kommer på något som är ett problem i samhället. Hoppas inte ni blir alltför ledsna, om det börjas skriva protestlista är jag beredd att ta tillbaka samhällsproblemet ;)

I helgen har jag vart på novemberfestivalen och sett bra filmer men också väldigt många dåliga. Jag hejar på kroppens konturer som var grymt bra! Synd att jag inte kan vara med och rösta för jag hinner inte åka dit idag! Idag ska jag skriva en text och FN rollspel, övningsköra och köpa jacka. Inte att förglömma Andra Avenyn ikväll också!


Dans och annat

Jag vet inte vad jag ska skriva så jag ska skriva en sammanfattning av min dag. Dansen var långtråkig och gick skit. Vissa killar var väldigt roliga och dansa med så det gjorde att förmiddagen gick ganska bra trots att jag hatar att dansa. Disskusionerna med de flesta killarna såg ut såhär:

Jag: Jag kan inte dansa så du får vara beredd på det!
Han: Haha okej det kan inte jag heller så det är lungt
(där så kändes det mycket bättre för mig eftersom jag hela tiden var rädd att hamna med han som dansade skitbra)
Jag: Vad är det för mening att lära sig en dans där man bara går bakåt på?
Han: Jag vet faktiskt inte

Det var mina repliker som gick om och om igen idag och de funkade ganska bra. Ett tips testa dem för att bryta isen! Här vill jag egentligen skriva skit om alla killar som luktade svett och trampade mig på fötterna men i hänsyn till dem så skippar jag det!

Dagen fortsatte med en snabb fredagsfika och sedan text. Text är bra är allt jag kan säga!
Sedan bar det av med 21:an till friskis för att glo på bodybuilders med Nylén. Vi ska också bli vältränade och våga stå med vikterna och pumpa någon gång i vårt liv. Det har jag bestämt. Vi gymmade duktigt idag, så vi har kommit en bit på vägen!

Nu är det IDOL som jag egentligen har slutat gilla men jag kan inte låta bli att slänga ett öga på söta Kevin, översminkade Robin B, överskattade Johan, fina Alice och Anna som jag har lite jag kan inte bestämma om jag gillar dig känsla över. Hur ska jag knyta ihop säcken nu då?
Hej då får det bli!

Hanna testar: pensionärsliv

Idag slutade jag vid tio eftersom jag skrev uppsats och blev klar ganska snabbt. Jag gick in till stan en stund för att kolla på pensionärer och nyblivna mammor med sina barnvagnar. Sen åkte jag med 52an som är en servicelinjebuss till mormor. Det var på bussen jag insåg vilka problem man har när man är pensionär. Glasögon har blivit dyrare, det kommer stora regndroppar, hur ska man hinna sätta upp adventsljustsstakar? Och hur bra kvalitet är det egentligen på willys matvaror? De hann också med att diskutera lite nyheter och dagens ungdom. Jag tror att pensinärerna skulle ha många samhällsproblem att skriva om, om de ha de en blogg. På 52:an var det en rolig tant som körde och tittade snällt när alla pensionärer skulle visa upp sina senaste fynd av julpynt. Det var jag och åtta gamlingar på bussen, jag kände mig lite uttittad.

När jag kom fram till mormor fick jag känna på pensionärslivet på riktigt. Eller jag fick iallafall iakta det. Jag låg på soffan och mormor kom med massa Alles och Hemmets journal. Efter det ringde telefonen konstant. Mormor var tvungen att disskutera med alla sina vänninor om vad fina barnbarn vi har och vad kallt det har blivit ute. Det är stressande att vara pensionär. Sen är man ju tvungen att handla en dag i veckan och det tar hela dagen för att man träffar så mycket folk i affären. Det är också PRO möten och frågesporter att hinna med. Inte heller att förglömma bingo också måste man ju städa en gång i veckan. Herregud säger jag bara hur hinner de med att leva?

Punkt!

När jag inte hittar på något fyndigt namn till inläggen döper jag dem till punkt. Det är ungerfär den sämsta rubriken men den funkar i alla lägen!

Idag är jag arg över en sak. Jag kollade i brist på annat att göra på halal-tv. Där pratade dem om den utseendefixering som finns i vårt samhälle. Det var bra gjort!

.

Det har blivit som en hobby för mig att skriva gramatiskt fel meningar! Inte bra. Det värsta är att de meningar jag tror är fel är säkert rätt. Funderar på om jag kan ha en släng av dyslexi. Eller intekunnahurmanskrivermeningarsjukan. Grammatiksvåringheter? Finns det någon bokstavskombination för det?

Jag är fan inget samhällsproblem!

Jag är nog typ det minsta samhällsproblemet som finns i vårt samhälle. Jag gör mina läxor, angagerar mig i skolan, åker kollektivtrafik, misshandlar inte hundar och kan aldrig ljuga för någon.  Kajsa tycker att jag är dagens samhällsproblem för att jag inte går på träningen. Okej det är faktsikt lite samhällsproblem när folk inte går på träningarna. När man inte tränar får man ingen bra hälsa och det är samhällsproblem. Nu gäller detta dock inte mig eftersom vi hade skitjobbigt ki-boxingpass på idrotten idag. Det förstår inte Kajsa. Hon tycker att man ska träna fast man har brutit båda bena och huvudet har gått av om man heter Hanna Schött. Jag har för en gångs skull inte lyssnat på henne idag och istället för att tillbringa kvällen i en dålig luftkontitionerad varm gympasal ska jag göra min dagliga medialäxa som jag älskar. Titta Tv!

Zlatan

Välkommen i historieböckerna Zlatan! Jag vill inte att mina barn ska läsa i någon historiebok om dig! Det finns viktigare personer som verkligen har gjort skillnad! Okej att du är bra men du är en diva och ingen kung som Adam Alsing säger!

Fotbollsgala

Det är fotbollsgala om någon har missat det. Därför ville jag bara lägga in min åsikt om den. När jag var liten älskade jag galor och kollade på alla som fanns. Nu efter att ha sett 80502 galor så känns det lite överskattat.

Rapport från galan:
Tjejerna kan inte gå i klackar
Pelé pratade pinsamt länge
Zlatan kan som vanligt inte hålla tal
Klädbyte i pausen
Dåliga ordvitsar

Den stora frågan är kommer Zlatan får sin tredje guldboll?
Herregud det skulle bli panik för dem om han inte skulle få det så jag kan sätta ngt på att han får den!

Varför får tjejerna diamantbollen och killarna guldbollen? Jag blir så arg. Varför är killarnas islag om fotbollsåret längre än tjejernas? Grr vad arg jag blir. När ska det bli jämställdhet i samhället? Det är samhällsproblem på riktigt.

Hata håltimmar!

Idag hade jag en skit låååååång håltimma mitt på dagen! Det är samhällsproblem. Inte kanske det samhällsproblem som politikerna borde sätt högst på sin prioriteringslista men nog så viktigt för mig och många andra. Problemet är såhär, att när man har en lång håltimma mitt på dagen åker man hem och sen är chansen ganska liten att man kommer tillbaka. Om man inte går i skolan får man inga jobb. Det kommer bli samhällsproblem.

Jag var så duktig och gick tillbaka till skolan efter håltimman men det var enbart för att jag känner mig sugen på kinderäggg snart!

Reagera nu!

Det är ingen bra idé att arangera cup i Torsbohallen. Fattar dem inte att alla de som kommer hit från Skara, Skövde och allt va det var tycker att vi är lite konstiga i Trollhättan när man knappt har någon stans att sitta när man tittar på fotboll. I den träinspirerade ifs ganska fina hallen finns det typ två rader att sitta på. Alldeles för lite nu när vi lever i en värld där folket bara blir fetare och fetare. Då räcker det för fan inte med två rader!

Matcherna gick ganska bra! Två lika och en förlust. Bra jobbat! Det är tur att vi tjejer inte är lika agressiva som killarna är för jag blev nästan rädd för dem. De skrek på varandra, dommarn och slog nästan ner varandra. Matchokillar. Samhällsproblem.

Nu ska jag göra tre labbrappoter och en historia uppsats. Tack för att ni tycker synd om mig.  


Det är inget samhällsproblem!

Idag har jag, Louise, Sofia och Emilia gjort historiafilm. Den är så grymt bra så vår lärare kommer sitta med öppen mun av förvåning när han ser den! Not. Men den är rolig!

Idag vill jag hylla alla de lärare som inte kör genomgångar och prov hela tiden. De eldsjälar som tar kursplanen till hjälp för att hitta andra möjligheter! Vår lärare är inte helt perfekt men han ger oss möjlighet att vara med och påverkerka. För mig är det värt allt!  

Veckans dassbokstext

En man i Växsjö anlitades av Polishögskolan för att agera fyllbult, så att polisaspiranterna skulle få träna på ingripanden. Han lade sig i en källare och låtsades som han hade smullit av. Aspiranterna hann inte dit föränn en städerska hade ringt den riktiga polisen, som snabbt anlände. Mannen trodde att det var aspiranterna och fortsatte med sitt skådespel och bars in i polisbilen. När komstaplarna började prata om fyllecell anade mannen ugglor i mossen, upphörde med sitt sluddrande och berättade om sitt uppdrag. Poliserna blev mycket förvånade och prisade mannens skådespel. Tur för honom att poliserna inte var från norrmalmsdistriktet i Stockholm.

Samhällsproblem

Det ligger löv på vägen. Barnen ramlar på dem när de cyklar hem från skolan. Aj. Skrapsår. Ont i benet. Blodförgiftning. Dör. Föräldrarna ledsna. Inte bra.

Julkänslor.

Julskum och julmust var det bästa denna dag!

Konstigt

Det har hänt så himla mycket idag så det är väl lika bra att börja från början!

Jag vaknade klockan 10 eftersom vi hade sovmorgon idag som var väldigt uppskattat! När jag skulle gå till bussen regnade det så jag tog fram mitt fina ullareds paraply. När jag kommer fram till busshållsplatsen kommer det en stark vind som göra att paraplyet flyger upp sådär som det gör i alla filmer! Så där står jag och skrattar lite för mig själv och tackar gud för att inge  såg mig. Då kommer bussen! Jag försöker smidigt rätta till paraplyet men det går inte! Busschauffören + alla i bussen sitter och tittar på mig. Då kommer jag på den briljanta idén att jag går in genom dörrarna på bussen så kanske det rätar ut sig om man trycker lite. Så där står jag med mitt felvrängda paraply och pressr det mellan dörren och som ett mirakel rätar det ut sig. Busschauförren skrattade lite och sa:
- Det där var ju också ett sätt!

 Jag tog mig sedan en tripp till min icke älskade grannskola Nisse! Jag hatar Nisse men älskar alla de Nissar som går där! HAha. Fredagsfika var gott som vanligt! På lektionen sedan var det foto och det gick pissdåligt! Jag har inte vart så arg på länge. Jag fick fram en bild som nu anlagligen ligger i papperskorgen eftersom jag glömde den i vattnet! ÅHHHHHHH.

Sedan skulle jag och Kajsa efter många om och men (som jag inte orkar skriva) gå och hämta gratisbiljetter till Novemberfestivalen på M15. Här träffade jag en ledare jag hade på ett filmläger som visade oss vart vi skulle! Det var inte det lättaste ska jag säga men jag fick mitt namn uppskrivet i alla fall. När vi ska gå ut går vi vilse och det var det roligaste som hände på denna dag! Hur lyckas man? Vi kom ut på nått sätt och tog bussen till gymmet!

Efter vårat väldigt oseriösa gymande skulle vi ta bussen hem! Vi blev sena till den som vanligt när man har Nylen med i sällskapet. Bussen kommer och vi börjar springa. Linnea tar sina snabba ben och ilar iväg och jag efter. När hon i ett stort språng ska hoppa på bussen ramlar hon på kanten och hamnar på golvet! Det var väldigt bra för mig som fortfaranade var arg och behövde ett skratt för det fick jag!  

Konstig skulle kunna vara ett ord som sammanfattar denna fredag!

Samhällsproblem och lite annat

Mitt sämsta beslut idag var att sova efter skolan! Det bara råkade hända och sen var jag helt död. Jag ska får finfrämmat från Vargön på lördag så då måste jag städa innan så man kan vara på mitt rum. Idag var jag för trött för det men imorron då jävlar. 

Jag och Emilia bakade negerbollar till klassen idag och det var nog vårt bästa beslut någonsin. Alla blev glada och klassrådet gick jättebra! Mer fika till folket säger jag bara!

Idag är samhällsproblemet oengagerade människor! Samhället blir lite sämre när de finns! Tur att alla i vår klass är så fina engagerade människor så vi har inte det problemet. Samhällsproblem är alla dem som är soffliggare, de som svarar jag vet inte, spelar ingen roll på alla frågor! Det går att påverka, gör det folk!   


Älska bonde söker fru!

Idag är det bonde söker fru på TV! Jag ville bara säga att jag tar tillbaka det jag skrev för några dagar sedan att sådana program är samhällsproblem! Det är bra för samhället att få en trevlig stund framför Tvn och små le lite åt de söta bönderna!  Jag har sett på uppdrag granskning och debatt typ en gång och människor mår inte bra av att se dem!

Idag ger jag tummen upp för mysiga program att älska i höstmörkret!

Utvecklingssamtal

Idag har jag utveckligsamtal med min bästa Jurek! Jag fick 100 kilo beröm och lite leénden på toppen! Kanonkul! Han sa att jag var inte bara bra för klassen utan för hela programet. Alltid kul med lite beröm men till slut kände jag att det gick till överdrift, jag ville veta något jag kunde göra bättre! Men hepp inte det inte!

Jag skulle tagit upp samhällsproblemet idag med honom men jag får göra det imorron på klassrådet! Det fanns inga tidningar på bordet idag heller på media! Stora samhällsproblem när vi inte får veta vad som händer i världen!

Samhällsproblem

Jag orkar inte skriva idag för jag har vart duktig och träna och då orkar jag inte skriva. Carro knödde hårt på mig så jag ramlade så nu gör det skitont i min ena skinka! Det är det jag kommer klaga på imorron så att alla är beredda!

Dagens samhällsproblem är att risifrutti inte har några skedar. Jag tror jag har haft det förut men det is a very BIG problem så jag tänkte att jag får ha det igen. Emilia kom på det och allt hon säger är smart så då får jag lyssna på henne.

Vill bara tillägga att det är grymt kul att Linnea är nyfiken på vad jag ska göra på torsdag.

That´s life!

Samhället har fungerat ganska bra idag tror jag! Har inte märkt av något problem idag. Positivt! Tummen upp! Jobbigt skivstångs pass med klämkäck ledare kan de bli bättre? Träningsvärken som kommer finnas i min kropp imorgon kommer inte göra lite ont och om jag känner mig själv rätt kommer jag klaga högljutt över den hela dagen. That´s life!

Dagens samhällsproblem

Dagens samhällsproblem är dåliga TV-program. På TV just nu går det bara dåliga inredningsprogram, kvinnor och män som söker kärleken och program av typ IDOL. Är folk intresserade av detta? Tydligen. Jag tycker det är hemskt att det är detta vi vill se på.

Tummen upp för samhällsgranskande program som debatt och uppdrag granskning. De vill i alla fall någonting utan att försöka sälja någon artist eller något. Det värsta är att TV4 gottar sig som fan i att vi har Lars i IDOL som skapar debatt. Alla tidningar gottar sig också i det och har hellre det på första sidan än när det verkligen är ett samhällsproblem.

Det är ju egentligen inte TV och tidningarnas fel eftersom de visar och skriver det vi vill läsa och se. Det är människornars beteende som måste ändras. Hur ändrar man det? Hoppas på att lära mig det i Jönköping för när man jobbar med reklam måste man tänka på ändrat beteende. 


Veckans dassbokstext

Nu är veckan snart slut så då får jag i sista stund hitta en rolig dassbokstext.

Världsliga frågor

Om 7-Eleven har öppet 365 dagar om året, dygnet runt- varför finns det då lås på dörrarna?

Är det en framgång om en bok om misslyckande inte säljer bra?

Varför tillverkar man inte flygplan i samma material som svarta lådan, den håller ju alltid?

Hur slänger man bort en soptunna?

Om det skulle bli jordbäving på mars, vad skulle den då kallas?

Om en sköldpadda förlorar sitt skal- är han då naken eller hemlös?

Idag

Idag har vart en bra dag! Jag har fått massa komplimanger för min krönika. Jag vet inte om folk säger dem för att vara snälla men det gör inte så mycket för jag blir glad iallafall. Min mormor ringde och nästan grät så henne har jag somett säkert fan,. Jag har inte klarat av att läsa den i tidnigen än. Det känns lite som när man läser gamla texter man har skrivit. Jag skäms när jag läser dem. Samma känsla när jag skulle börja läsa texten i tidningen. Det känns så läskigt eftersom det är så många som har läst den och så många som kommer dömma mig för den. Men that´s life!

Samhällsproblem

Jag missade samhällsproblemet igår för jag hade så mycket att göra, så det hade ingenting att göra med att det inte fanns några problem i samhället igår!

Dagens samhällsproblem är att man inte kommer fram när man ringer till polisen i Vänersborg. Det är Emilia som är källan och jag vet inte om hon har testat det själv men jag litar alltid på henne! Tänk om hon har blivit jagad av en mördare och rignt till polisen och inte kommit fram. Stackars Emilia!

Dagens samhällsproblem!

Jag blir så lycklig av att träna, det är synd att inte alla gör det och det skulle kunna vara ett samhällsproblem att inte alla gör det! Men det är inte det som är samhällsproblemet! Efter träningen lottade ledaren ut ett pris till en av de som tränade. Priset var en reflexväst och först trodde jag det var ett skämt. Sedan insåg jag hur bra det är med reflexvästar! Jag känner att jag vrider väldigt mycket på det här med samhällsproblem men ändå får samhällsproblemet vara att folk inte använder västar! Tänk vad bra man hade sett folk om de hade haft gula västar när de är ute! Inte så snyggt men nog så praktskt.

Så joina dagisbarnen, ta på västen och ge er ut!

Business!

Jag hinner verkligen inte blogga men jag har så mycket att berätta idag! Jag ska snart och träna och det känns kul för jag har nya träningskläder, sådana man ser seriös ut i! På tal om att vara seriös har jag och Emilia gått runt hela dagen och funderat på hur det blir när vi blir karriärskvinnor. Vad vi kommer ha på oss, hur vi kommer jobba och när vi kommer föda var barn och uppfostra den! Vi började med att köpa take away choklad och cappocino. Emilia var lite duktigare där än jag som tog kaffe. Sedan gick jag och kollade på kläder som var lämpliga och hittade några fina alternativ! På lunchen var vi inte så duktiga då det blev MAX, men jag åt iaf dagens lunch! Efter det blev det kollande på mammaböcker!

Jag har fått många vuxenpoäng idag!

Dagens samhällsproblem!

Emilia kom på något smart samhällsproblem, jag vet inte vad det var men eftersom det mesta som kommer ur hennes mun är väldigt smart och genomtänkt antar jag att samhällsproblemet också var det! Grejen är den att vi kommer inte på vad det var så det känns lite synd när jag för en gångs skull kunde komma med något smart!

Vi har iaf haft några idéer som att det är dåliga julkalendrar och att Obama vann valet är inte något samhällsproblem. Det bästa förslaget var att de kommer höja priset på fritidskort! Det är väldigt upprörande! Kommer bli extrema samhällsproblem när vi kommer sluta köpa fritidskort och börja åka bil. Då kommer det bli så mycket avgaser så världen går under. Det är extremt stora samhällsproblem för då finns vi ju inte längre. I för sig så finns det ju inga samhällsproblem då heller! Men jag tycker inte det är det bästa sättet att lösa problemet. Bättre hade vart att sänka priserna så att folk åker mer buss och världen inte går under. Politikerna verkar tyvärr inte ha tillräckligt stor hjärna för att förstå det!

Okej samhällsproblemen kanske finns kvar om världen inte går under men när jag och Emilia blir PR- konsulter för då kommer vi fixa allt. Inga samhällsproblem kvar, men då har jag ju inget att blogga om!

Jag vet!

Jag ska bli en karrärskvinna. Jag ska på en kvinna som folk vänder sig om när de ser på stan, jag ska gå på affärsluncher, gå på viktiga möten och ha en stor kalender i skinn! Jag ska stäcka på mig ha pennkjol, skor med klack, skjorta och rött läppstift! Det känns som jag vet vad jag vill göra nu och jag är redo att gå ut gymnasiet nu! Medie och kommunikationsvetenskapliga programmet, det klingar fint i mina öron.

Presidentval

Det är inte ett samhällsproblem för USA att det är val där idag! Jag tror det blir bra med ombyte av kostymgubbe. Det är synd för jag känner mig inte så insatt i valet! Här hade jag velat skriva: han skulle jag röstat på men jag har ingen aning! Jag vet inte vad kostymknuttarna står för men jag hoppas att amerikanerna tar sig i kragen och går och röstar, för detta är ett viktigt val för alla!

Jag funderar på att sitta uppe hela natten och kolla på valvakor för efter det så hade jag nog vetat vad jag tycker! Egentligen hejade jag på Hilary Clinton bara för att hon är tjej! Men jag tror hon hade rätt knäppa förslag så det var nog tur att hon inte blev den nästa presidenten.

Åhhh

Matte provet idag gick åt HELVETE! Jag har aldrig i mitt liv vart med om ett prov som gick så dåligt och då har jag ändå varit med om några IG prov i tyska och NO i min dag. Jag tror inte jag svarade på en uppgift och blir typ överlycklig om jag får ett poäng! Just nu kan jag bara skratta åt det och tycka min mattelärare är knäpp. Det bästa var att det var ingen det gick bra för så då kändes det lite bättre! Men kan inte matteläraren fatta att det är fel på något annat än oss när alla känner såhär? Det är ju inte direkt så att vi alla är knäppa och fattar inget för det för de flesta av oss hade pluggat! När jag tänker efter så har jag pluggat ganska mycket! Jag säger bara brister i genomgångarna! Jag har aldrig fattat något av vad hon har sagt och det går i fullfart när hon är igång!

När jag satt där på provet och insåg att det var inte ett enda av talen jag kunde ville jag bara slänga provet och gå ut och bryta ihop! Jag frågade henne om man fick slänga provet och det var klart man inte fick det. Så jag fick sitta och klura en stund till och sedan lämna in ett prov utan svar. Då kände jag mig rätt så misslyckad men när en efter en kom ut och sa att det gick skit kändes det faktiskt bättre! När jag kom hem tröståt jag lite slog i alla dörrar, skrek på mamma och sen la jag mig och sov! Nu känns det mycket bättre. Det är väll bara att göra om skiten!

Inga samhällsproblem

 Känns som jag nyss kom hem från skolan. Klockan är halv sju! Hur kan dagen ha gått så fort? Jag har massa matte att göra innan dagens TV program!

Jag fick inte vara gruppledare på mänskilig historia! Han hoppade över mig och tog den under. Taskigt tycker jag. Samhällsproblem? Nej!

Varför finns det rubrik!? HATA!

Middagen hos Linnea igår var god, men det var ju jag som lagade maten så vad kunde det bli annars? Jag blev mycket besviken på att det inte blev någon utklädning men det fick vi se mycket av när vi gick till huset mittemot! Trevligt. trevligt!

Idag har jag inte ens öppnat skolböckerna! Jag vet inte vad jag håller på med, IG på matteprovet kommer jag att få. Det kommer gå skit på historian och engelskan också! Jag vill inte va med!

Jag har övningskört och tränat idag och det var bra gjort! Gud vad duktig du är!

Jag har nog inget samhällsproblem idag, förutom att bilar är FÖR svåra att köra för normalt folk!

Veckans dassbokstext

Jag har en ny bloggidé igen mitt i bloggtorkan!

På min toalett har jag massa saker tandborstar, dusch, toaborstar men viktigast av allt är dassboken. Därför tänkte jag dela med mig av texter i denna bok som förgyller mitt liv och kan nu också glädja er! 

Samhällsprobmet är idag att det inte finns dassböcker på alla toaletter!

En dam i 50-års åldern kontaktade en plastikkirurg för att höra sig för om en ansiktslyftning. Läkaren berättade om en ny teknik, kallad "Skruven".
- En liten skruv monteras in i nacken, vid hårfästet, och är helt dold av håret. Skruven kan sedan skruvas åt lite då och då av er själv. På det sättet kan ni alltid känna er slät och fräsch utan ytterligare ingrepp, förklarade läkaren.
"Avgjort" tänkte kvinnan och lät sig opereras.
Femton år senare kommer kvinnan tillbaka och klagar över några bieffekter.
- Först vill jag äga att jag är väldigt nöjd och jag har ju skruvat en del genom åren. Men nu har jag fått två problem- det ena är att jag har fått sådana förskräckliga påsar under ögonen. "Skruven" verkar inte få bort dem.
Läkaren undersöker och konstaterar:
- Det där är inte påsar, det är era bröst! Du har skruvat alldeles för hårt!
- Jaha, men hur förklarar du pipskägget? 

Mat!

Jag har bloggtorka igen men jag måste ändå ta hand om min bebis! Annars skriker den och blir arg!

Linneas förslag på vad jag skulle blogga om var mat, vilket kanske inte var helt oväntat! Haha vad taskig jag är men det för hon tåla! Min och fettobarnens vardag utgår ganska mycket efter mat. Vissa äter sex mackor på morgonen och nutella på! Andra äter toaster höll jag på att säga men det är ju samma person. Vi andra äter nog mest ost och marmelad förutom en som måste ha skinka på.

Idag blir det Linnea som lagar maten och vi får se om det blir ätbart!

 

Idag

Idag har det vart dåligt med bloggandet. Har vart i GBG med Erika och shoppat. Det blev en T-shirt en långärmad t- shirt en scarves och ett par strumpbyxor! Väldigt bra köp! Sen åkte vi hem till My och gjorde pizza! Väldigt gott och väldigt trevlig kväll!

Idag har Erika hjälpt till med samhällsproblemet! Det var igår när hon ville ha frukt när hon skulle ta bussen hem från stan! Då hade bara hemmakväll öppet och hade de ngn frukt där? Nej! Så det blev att hon köpte en fet godispåse istället! Inte bra för samhället detta! Mer frukt åt folket säger jag bara!

RSS 2.0