Blä

Smittorisken på mitt tangenbord är nog ännu större an den brukar vara eftersom jag har nyst ned det några gånger nu och hostat på det.

Jag blir är trött på att vara sjuk! Har typ sett alla filmer som går att se! Jag vill vara frisk och kunna fira nyår och shoppa på rean! Det är det jag vill! 

JUL ÄR KUL

Jag har blivit sjuk efter denna kalla jul. Men lika glad är jag för det men jag vägrar vara sjuk på nyår. Vi är sena i planeringen som vanligt så vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på än. Antilngen blir det nog stillsam middag hos Amanda eller fest i Hamburgsund. Jag vet inte riktigt än vad jag röstar för.

Det var ju min vistelse i Orsa jag skulle berätta om. Den började med en lång bilresa på måndagen. Våran familj är verkligen ingen bilfamilj. Det började med att vi startade resan med att bråka om vilken musik vi skulle ha. Carl-Oscar  ville ha AC/DC eller nån annan dålig hårdrock. Mamma ville lyssna på Peter Jöbacks julskiva som inte är en rolig historia enligt mig. Pappa ville ha KENT och jag röstade för Lars Winnerbäck eller någon BRA julskiva. Pappa vann eftersom han hotade med att han inte tänkte köra mer om vi inte lyssnade på något han ville.

I Torsby var marken täckt av snö och detta lättade upp stämmingen i bilen. Väl framme i Orsa och stugan så tände pappa brasan och mamma tog fram maten. Snacka om illa könsfördelning.

I backen dagen därpå blev det inga större katastrofer. Här hade det var roligt att berätta om alla vurpor men det blev faktiskt inga alls. På kvällen kom mormor, Svenne och morbror Magnus och då blev det liv i luckan. Mormor har typ fått vatten i öronen eller någontilng så hon hör typ inget, därför får alla gå runt och skrika för att hon ska höra någonting. Min mormor är dessutom den mest pratglada jag har träffat så det gick sådär.

På julaftonen gick vi emot traditonerna så vi kollade på hitta nemo på morgonen. Inte så mycket julstämning men jag älskar den ändå. Sedan gick vi ut på en långpromenad och tog med sparken. Jag fotade även lite som ni ska få se nån gång. När vi kom tillbaka så skulle det börjas med julmaten. Jansonen gick åt helvete som pappa sa, jag tyckte bara det var roligt eftersom jag inte äter janson. Efter alldeles för mycket mat blev det Kalle, lika bra som alltid. Sedan var det äntligen dags för julklappsutdelningen. Vi hade väntat som barn på julafton för det var det ju! Jag fick kläder, pengar, skiva, presentkort, tofflor, film, underkläder, termobyxor och lite annat smått och gott. Bra jul, fastän jag fortfarande tycker att julen är överskattad.

Resterande av dagarna åkte vi mera skidor, åt mer mat och tittade mer på TV. Orsa får fem av fem toasters! Åk dit.


   

Hemma igen!

Jag hoppas att alla har saknat mig och min underbara blogg under tiden jag har vart borta! Tyvärr hinner jag inte berätta om mina roliga och inte allt för trevliga upplevelser just nu. Jag ska till Ida och köra guitar hero, det går före att blogga! Jag lovar att jag ska berätta imorgon!


PS pinnarna är döda om någon råkar ha missat det!

Nu drar jag

Om en timme drar jag till nordligare bredgradder, där snön ligger vit på taken och endast tomten är vaken. Kanske inte riktigt så men det ska vara snö i Orsa i alla fall! Jag hoppas ni inte kommer sakna mig och min blogg för mycket! Det kommer en fullständig rapport från vistelelsen när jag kommer hem. Om jag kommer hem någon gång vill säga. Tveksamt.

God jul!

Ge mig inte mer jul, tack!

Idag har jag kommit på att jag hatar julen. Jag ska sluta fira jul och åka bort till varmare breddgrader varje år. Det är så mycket måsten med julen och alla andra människor har samma måsten. Det blir panik. Man måste köpa julklappar, baka julgodis, julhandla, storstäda hur ska man hinna med? Vi säger varje år att vi ska ha en lugn jul men ändå blir det stressigt. Jag tycker att man gör en aldeles för stor grej av det här med jul. Vadå jesu födelse? Jag vill inte bojkotta julen men kanske ta det lite lugnare och inte börja fira jul i november, jag är trött på julen nu!
 Tack för ordet! 


.

Ida är här och vi är BÄST! Väldigt djupt grävande inlägg. HAHA

Mina älsklingar

Mina älskade vandrande pinnar, det är synd att jag är så rädd för er annars hade jag velat ha er hos mig nu. Ni är så snälla, jag tror aldrig nim kommer göra något ont mot någon.

Det var nog det bästa jag har gjort att köpa vandrande pinnar till julklappsleken med klassen. Kanonbra! I torsdags hämtade jag Linnea och Emilia de små liven på Fidos. Jag var livrädd från första stund jag ser dem och jag kom inte alls ihåg att vandrande pinnar såg ut så. När jag står där och tittar på dem så ångrar jag mig. Jag vill inte alls köpa två äckliga pinnar som knappt kan tänka själva. Linnea märker detta och tar saken i egna händer.
- Vi vill ha vå vandrande pinnar, säger hon till expiditen. (Säger man så till någon i en djuraffär?)
Fan tänkte jag, jag vill inte ha dem. Hon tar fram en plastpåse och stoppar i två förvirrade djur och sedan blåser hon upp den. De stackars djuren får vara i en plaspåse. Till råga på allt slår hon in dem i ticningspapper. Som en present eller nått, tro mig det är bara början på sitt plågande liv för de stackas pinnarna!

När vi kommer tillbaka till skolan går vi in på en toalett på media. Tre pers knör vi oss in och folk undrar nog vad vi gör där inne. Jo vi packade upp pinnarna och efter många om och men så fick vi i dem i glasburken jag hade med mig! Det var Linnea som stod för denna hjälte modiga isats att flytta på dem och jag la i sallad med för mycket vatten på som jag hade snott i matsalen. Sedan ställde vi in dem i mitt skåp där de fick bo över natten. Tror ni att jag hade skudkänslor när jag skulle sova eller?

Väl på avslutningsdagen tog jag och Emilia burken och slog in den i ett paket. De fick vara i paketet i säkert en timme utan luft, stackare. Till slut fick PA paketet som vi hade planerat. Han blev tyvärr inte så glad för dem så han gav de till Sofia. Sofia kom tillsist på att hon inte heller ville ha dem och gav dem till Linnea som i sin tur skulle ge dem till Frida. Frida ville inte heller ha dem. Så nu står de där hemma hos Linnea oönskade och oälskade. Hon har bytt burk också, till en ful pepparkaksburk och nu har dem ingen pinne de kan klättra på. Det hugger till i mordershjärtat!

De är inte mycket till världen men de är charmiga som få och jag vill att dem ska få ett värdigt liv!


Igår

Igår var det skolavslutning och det var himla mysigt! Alla var finklädda och killarna hade till och med kavaj. Yummen upp för det! Sedan var det julklappslek och PA fick som planerat mina vandrande pinnar. Jag får nog skriva ett eget inlägg tillägnat till dem sedan. Jag fick godis på julklappsleken och det var ju alltid uppskattat!

På kvällen var det middag och julklappslek hos Linnea. Tacos blev det och gött var det. Sedan på julklappsleken blev det nästan slagsmål om grejerna! Jag fick till sist det jag ville ha, örhängena!

Torsdag

Idag har jag köpt min bästa julklapp till julklappsleken, vad det är får ni veta imorgon. Det kommer bli succé!

Idag var det också julavslutning för paradisskolan. Det var så mycket bätter nu än när vi gick där. Barnen har lärt sig att sjunga! Jag fick rysningar och tårar i ögonen. Då är de bra! Min lilla bror var bäst! haha
Kul var det att träffa lite gamla lärare också, de var inte lika sura denna gång. Kan bero på att de hade fått blommor.

Jag har faktiskt lite dåligt samvete för att vi inte köper något till våra lärare men jag orkar faktiskt inte ta tag i det fast jag är en fjäskis. PA har ju börjat läsa våra bloggar nu så om han har hittat hit måste jag ju fjäska lite. Lika bra att leva upp till sitt rykte!

Onsdag

Idag har det hänt så mycket så jag vet inte vart jag ska börja. Jag försökte lekasmart som vanligt på PA:s lektion. Jag tror att han genomskådade att jag egentligen inte kan något alls om FN idag. Jag måste berätta om allt roligt och annat som har hänt idag

1.  Jan skällde ut Louise när Linnea kastade ett tomt tuggumipaket på henne i korridoren. Louise skyllde då på Linnea som fick gå och plocka upp det. Det låter nog inte så kul men det var skit skoj!

2. Vi skulle gå på något möte med nån om grupperingar i klassen, trodde vi. När vi kommer dit är det en jävla surkärring där som tror att hon är bäst. Jag blev arg.

3. Efter skolan gick vi och köpte pokerset för 10 kr på rusta. Det var bra gjort.

4. När jag och Linnea skulle ta 53:an hem från överby så missade vi den för att vi hade glömt att kolla när den gick. Då fick vi vänta i en halvtimme på nästa buss. Den bussen tog oss först till Näl och sedan tillbaka till överby igen. Så efter en halv timme var vi tillbaka på samma plats igen och fick sitta kvar på bussen som skulle ta oss till björndalen. det tog oss drygt en timme för att komma hem tfrån överby. Men det var bra gjort för det var jätte mysigt på bussen. Bara jag, Linnea och busschauffören.

Hissa och dissa

Idag vill jag dissa inställda lektioner. Eller det är bra när de är sista lektionen så att man kan få gå hem sedan. Så var det inte idag. Vi skulle fått stanna i 2 timmar för att gå på en 30 minuters matte lektion.

Men idag vill jag också hissa Jurek som efter 10 minuters övertalning lät oss slippa matten och gå hem. Det var just det jag behövde efter denna dag. Jag vill också hissa julskum, det är väldigt underskattat!

Måndag

Idag har det vart en minst sagt konstig dag. Min rörlig bild redovisning gick skit för har hade inte läst igenom min text innan men jag tänkte att det går nog bra att improvisera. Det gjorde det inte. Jag körde fast massa gånger och väntade på att någon skulle hjälpa mig ur men det gick ju inte. Deprimerande men nu har jag gjort skiten!

På håltimman var det väldigt underhållande av många olika skäl, mer sånt tack Marre!

När jag kom hem skrek jag lite på mamma också så jag har fått med mig allt denna måndag! Härligt!

Jag hatar sådanna hära inlägg men nu fick det bli ett, säg till mig att jag måte skärpa mig om det blir några fler!

-

Jag bakade en jättefin kaka till fettobarnen idag. De blev glada men de var ändå inte snälla mot mig. Jag får väll vara glad att jag får vara med. Nu är jag trött, måste sova!

Pensionärsliv

Ett av mina mål igår var att heja på Alice i idol, jag var inte duktig nog för hon vann ju inte. Men lika bra är jag ändå!

Idag har jag och Frida testat pensionärsliv. Eller vi fick titta på när de andra levde pensionärsliv medans vi fick leva stressat ungdomsliv. Idag var det de årliga jultallrikarna på konsum. Jag och Frida och 10 pensinärer skulle lassa upp massa saker på papperstallrikar. Det som var synd var att kommunikationen var lite dålig mellan oss och pensionäerna. Eller såhär var det, de ville göra på sitt sätt och det sättet var väldigt dåligt. Jag och Frida körde på det effektiva sättet att lägga upp typ 15 tallrikar och sedan lägga upp sylta, rödbetsallad, skinka, leverpastej, ägg, senapsill, löksill, prinskorv, köttbullar, julkorv och rökt korv. Det var inte dåligt mycket grejer som skulle på och det var hur många som helst som var ute i affären och väntade på sin tallrilk. Då står pensionärerna och gör en tallrik i taget i snigelfart. De står dessutom och pratar med sina bekanta som kommer in i 10 minuter var och det är ju inte dåligt många som kommer. Jag känner hur jag börjar koka av ilska och råkar säga ganska högt att det är väldigt oeffektivt att göra så. Vad händer? De gör lika lugnt en ny tallrik. De gjorde nog typ 50 ihop medans jag och Frida gjorde 600. När jag blir pensionär ska jag ha fullfart!

Kom ihåg det!

JAG ÄR BÄST!

Jag har kämpat, jag har slitit, nu har jag äntligen lyckats! Min text om Joachim Nywall var först på 4600 tecken. Egentligen skulle den vara 3500 tecken men det kunde vara +/- tio procent. 1100 tecken är lite mer än tio procent. Vi har räknat ut att man kan ha 3850 tecken. Vi som är bäst på matte! Jag har verkligen försökt att korta ned den men det har inte gått! Nu äntlicken har jag lyckats! Jag har 3850 tecken exakt! Bra gjort!

Jan sa att min text var jättebra idag också! Att den skulle kunna hamna i tidningen direkt! Jag blev superglad!


Alice måste vinna IDOL. BARA för att alla andra hejar på Kevin! Mohaha

Julparty

Efter skolan var vi fjäskisar på julfest på media! Det var också kul! Vi gjorde väldigt fint julpynt till granen! En bild på P-A mitt på granen gjorde vi. Sedan tävlade vi och åt massa kakor. Helt enkelt kanonkul!

Fotbollsmöte sedan också, det har vart en hektisk dag. Vi träffade den nya tränaren och han verkade bra fast han hade fula byxor.

Finns tomten?

Idag hände det roligaste på evigheter! Jag och Emilia var på elevdemokratidag och det var väldigt roligt och intressant. Det roligaste på hela dagen var när man skulle lämna in lappar med frågor till föreläsaren. Vad skriver Emilia då på sin lapp? Finns tomten? FINNS TOMTEN?

Fattar ni hur roligt detta var. Jag höll på att dö av skratt men det kunde jag ju inte göra för då hade ju alla fattat att det var vi som hade skrivit lappen. Och det är inte ett sådant sammanhang man vill visa sig i! Det roligaste var att föreläsaren tog det skit seriöst och började berätta en historia om när han hade vart tomte en gång samtidigt som jag vred mig i stolen och höll på att dö av skratt. Utbrottet kom istället när jag skulle berätta om det för våran lärare. Jag skratta så jag inte fick någon luft. 

Det var bra skrivet Emila, det gjorde min dag. 

Åhh

Jag klarar verkligen inte av Magnus i bonde söker fru. Jag får rysningar i kroppen så fort jag får se honom. Han är så äckligt sliskig och ful. Nu fick jag sagt det och allt känns genast mycket lättare.

Hissa och dissa



Jag tänker inte visa någon som helst sympati. Jag tänker diskriminera er, jag tänker trampa på er. Jag tänker spotta på er och slänga er!

Det är konstigt det där med clementiner. Ibland kan de vara runda och fina och smaka helt underbart. Ibland kan de vara gröna och buckliga, med kärnor och smaka, ja ingenting!´

Jag vill hissa goda clemetiner och dissa äckliga. Så det så!

Frågan är om det stavas med C eller K? Det är också ett stort samhällsproblem att jag inte vet det!

Vilken underbar dag!

Jag brukar hata tisdagar! Idag har tisdagen varit väldigt bra! Det beror på inställingen jag och Linnea har haft idag! Den har vart superbra! På morgonen gick foto jätte bra, jag blev klar med alla mina bilder och Jurek gillade dem! På svenskan gick det också bra med all konstuktiv kritik! Lunchen var skit men det var kul ändå. Marres idrottslektion var jätterolig och det gick gôr bra för det bästa laget! Sedan på matten gick det också bra för en gång skull! Herregud vilken dag. Och vill ni veta vad det beror på att den gick så bra? Linneas skämt! De gjorde oss alla väldigt glad och vi orkade med hela dagen!! Tack.

Nu är det snart träning och jag har laddat med glögg och glasstårta. Kan väll inte bli annat än BÄST?


Det ser mörkt ut!

Det är ett samhällsproblem att det är mörkt dygnet runt på vintern. Hur ska man kunna se när man övningskör till exempel? Det som är synd är att jag kan inte skälla på någon för att det är mörkt. Ifs kan jag vara lite arg på mina föräldrar att vi inte bor i Thailand där det är varmt och ljust!

Jag vill så gärna åka dit nu! Jag vill ha sol och värme men samtidigt längtar jag något enormt efter julen! Det blir nog bra att fira julen i en trästuga med snö, mysiga kvällar med glögg och pepparkakor istället för under en palm vid solnedgången med en fruktdrink i handen!

Test!

Mitt i allt plugg fick jag för mig att jag skulle göra IQ test. Jag läste på Emilias blogg att man kunde göra det på mensas hemsida. Det gick nog käpprätt åt helvete jag orkade inte ens göra klart det. Då gjorde jag istället personlighetstestet som Emilia också skrev om och då blev jag glad! Passade perfekt för mig! Tur att jag inte ska bli något man behöver ha bra IQ för. haha

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.


Jag vill ha söndag idag!

Jag har regler för mig själv för vad man får och vad man inte får göra på söndagar. Man får inte ha på sig fina kläder, smink, man får inte vara pigg och man måste bara göra saker som är mysiga. Det får inte vara fint väder på en söndag för då blir det fel!

Idag skulle jag försöka göra allt som man ska göra på söndagar på en och samma söndag. Plugga är bäst på söndagar, likaså titta på TV, blogga, städa övningsköra, gå promenader, träna och baka. Idag har jag också bestämt att det är okej att gå på NIF uppvisning på en söndag. Allt detta skulle jag försöka göra denna underbara gråmulna söndag. Jag har redan gett upp, men jag är glad ändå, för det är söndag! Egentligen var målet med dagen att baka lussebullar men det har gått sådär med det. Istället blir det bara uppvisningen, träna ki-box med Nylén och blogga som gäller idag.

Jag älskar söndagar för att egentligen behöver man inte göra något speciellt. Jag kan till och med ha lust att plugga på söndagar för att man kan göra det i lung och ro. Och så är det så mycket bra på TV på söndagkvällar!

Mer söndagar åt folket, tack! 

PS När jag börjar mitt pensionärsliv på heltid ska jag gå på tipspromenader också på söndagar!

.

Blev ingen träning idag för Linnea fick *host* huvudvärk. Kan bero på att hon har varit så snäll mot alla idag så tillslut blev det lite för mycket så huvudet sa ifrån. Haha vad taskig jag är. Linnea du fick säkert huvudvärk av att du tänkte så mycket på grafen! Det var rätt gött sedan när man kom hem och kunde sova istället för att träna. Träna lite, äta mycket borde bli fettolagets motto.

Idag åker Malin och Annas utbytesstudenter hem och det känns lite sorgligt fast jag har sagt typ en mening totalt till dem. Jag funderar sarkt på att ta hit en fransos nästa år. Det kunde bli grejer det med kommunikationen. Men på media älskar vi ju kommunikation så det fixar sig nog.

Vad har hänt mer idag? Jag har gjort bort mig lite, Linnea mycket med det är väll så det ska va!

Ännu mera fjäsk

Nu sitter jag på den underbara textlektionen, med underbara Jan. Vi fick tio minuters rast för att vi är så underbara. Jag längtar till den långa rasten då det blir fredagsfika hos grafarna, då känner man att det snart är helg! Underbart.

Mera fjäsk

Idag skulle jag prata med politiker för jag är en fjäskis. När jag kommer dit förväntar jag mig stora, stränga män i kostymer men möter istället medelålderskvinnor med färgglada tröjor. Men egentligen vilka andra hade man förväntat sig från utbildingsnämnden? Män i kostym vill hålla på med pengar och inte några botskämda ungars utbildning.

Mötet var trevligt, man fick saft och bullar som lättade upp stämningen en del. Jag älskar viktiga politikermöten!


Fjäsk

Jag får nog byta namn till fröken fjäsk efter denna dag. Linnea har fått för sig att jag flirtar och fjäskar med alla men det är inte sant. Jag angagarar mig men inte fjäskar. Jag har ingen baktanke.

Hittepå

Nu har Linnea hittat på någon konstig historia igen om en busschaufför, han åt min mat ja, men han var prervers och äcklig. Inte charmig någonstans. Charmig var däremot han som hjälpte Linnea med hennes inneskor på intersport idag. Det skriker jag ut i hela affären och Linnea dör. Hon är helt röd i ansiktet när hon provar skor. Vem är det som flirtar med vem egentligen?

Julkalendern är sjukt dålig, samhällsproblem.


Jag vill försvara mig!

Idag har vi badat, det var väldigt trevligt. Speciellt när man har snygga badvakter som håller mina händer. När den snygge charmiga badvakten ville ha en frivillig springer jag fram och kastar mig i hans armar. Jag ville inte släppa taget om honom. Jag tittar djupt i i hans ögon och smälter. Han tar sin livboy och räddar mig från alla faror med sina stora muskler.

Hahah jag är så rolig idag så jag skattar åt mig själv. Såhär hade berättelsen sett ut om Linnea Hed hade fått bestämma. Hon har skrivit en berättelse på sin blogg med lite mera sanning än denna men det är inte mycket. Jag vill förvarara mig, jag vill berätta sanningen.

Okej så här var det, ganska snygg kille som skulle visa livräddning. Han ville ha en frivillig. Det blev pinsamt tyst i flera minuter och tillsist säger jag att jag kan väll göra det. Jag fick sitta på en stol och han visade på mig hur man gjorde med livboyen. Inget mer att lägga värde på hände. Sedan på MAX så säger LINNEA att han var charmig, då höll jag med och sedan dess så tror alla att jag flirtade med honom. Så jag vill bara förtydliga att så var det INTE.   

Jag kan ju berätta att Linnea ramlade på bussen idag för att skämma ut henne lite! Men jag ska hämnas för att hon berättar för hela världen att jag flirtar med badvakter!

Västtrafik, ni är ett STORT samhällsproblem!

Nu är jag arg, eller jag har vart arg, nu har jag fått i mig mat och blivit glad igen! När jag skulle hem från skolan så babblade min naturkunskapslärare så länge så jag fick springa till bussen men missade den. Aja det var väll inte det värsta tänkte jag och tog nästa buss in till stan. Där skulle jag göra en ny områdesladdning eftersom den andra hade gått ut. När jag ska gå in på tidpunkten går det inte att gå in, det är kö så man får stå utanför dörren. Fucking helvetes vässtrafik har gjort så man inte kan ladda på busskortet på bussen längre och alla har kommit på den briljanta idén att göra det idag. Där står jag och fryser och är hungrig med en dörr som slår mig i ryggen hela tiden. Det verkar inte bara vara jag som är irriterad för folk suckar högljutt. Gubben bakom disken verkar inte alls bry sig om att kön är lång och pratar snällt med alla som kommer om diverse saker. Folk börjar stampa och glo och jag hänger på men det verkar inte gubben fatta utan kör på i sin snigeltakt. Jag missar två bussar och kommer hem när klockan är över fem. Då har jag typ redan exploderat, jag var tvungen att gå in och köpa choklad på torgkiosken för att lugna ned mig. Hata västtrafik, ni är det största samhällsproblemet som någonsin har funnits! ÅHHH

RSS 2.0